Suntem o echipă de profesionişti dedicaţi care am început această afacere dintr-un crez şi nu din dorinţa de a face un profit rapid. Apreciem perfecţiunea şi, de aceea, căutăm să o atingem. Nu ne este frică să spunem acest lucru, pentru că ştim că avem echipa, cunoştinţele şi valoarea pentru a livra acest tip de performanţă. Toate acestea înseamnă şi alocarea de timp suficient pentru a construi pentru clienţii noştri un portofoliu de servicii consolidat, aşa cum construim şi propria noastră companie, cărămidă cu cărămidă şi strat cu strat.

Crezul nostru este că putem face lucrurile diferit, în tot ce întreprindem, de la modul în care relaţionăm cu un client la îmbunătăţirea experienţei acestuia.

Calin Damian

CEO

Suntem dedicaţi unor parteneriate cu clienţii noştri atât pentru că credem în ele, cât şi pentru că ne place realmente să lucrăm şi să interacţionăm cu oamenii. Noi nu doar livrăm o soluţie, ci creăm o relaţie cu clienţii pentru a le înţelege afacerea, nevoile acesteia, resursele pe care le deţin şi ce soluţie poate fi aplicată de la caz la caz.

De ce Temperfield?

  • Suntem pasionaţi de tehnologie: o bună parte din treaba noastră presupune să fim la curent cu dezvoltările în domeniu, să studiem produsele noi şi să monitorizăm trenduri. Din această perspectivă, putem asigura în orice moment cele mai bune tehnologii pentru un client, în toate ariile noastre de expertiză.
  • Înţelegem mecanismele unei afaceri, astfel încât ne asigurăm că tehnologia este adecvată proceselor existente şi că le îmbunătăţeşte
  • Ne mândrim cu abordarea noastră globală şi cu partenerii noştri internaţionali. Folosim expertiza noastră în scenarii transnaţionale şi am dezvoltat abilităţi operaţionale într-un mediu multicultural.
  • Nu avem cheltuieli suplimentare: garantăm că proiectul va fi finalizat la timp şi în bugetul discutat, fără costuri adiţionale.
  • Discutăm cu clientul: ca ofertanţi de servicii, vrem să ne asigurăm că livrăm serviciul într-un mod optim. Acest lucru implică şi o comunicare în ambele sensuri. Putem garanta clienţilor noştri că vor găsi mereu o voce umană la capătul celălalt al firului.
  • Vorbim limba clientului: clienţii noştri nu vor avea de-a face cu oameni care vorbesc în termeni de servicii hibride de tip cloud şi alte cuvinte dense din punct de vedere tehnic. Noi nu suntem aşa. Noi vrem ca clienţii noştri să înţeleagă ce le spunem atunci când creăm un parteneriat cu ei şi să luăm decizii împreună pentru afacerea lor.

Cum a început totul

Am început să lucrăm în 2007, având convingerea că putem livra servicii şi expertiză la un nivel calitativ superior, comparativ nu cu competitorii noştri, ci cu standardele şi normele existente. Crezul nostru a fost mereu acela că misiunea noastră principală este determinată de calitatea serviciilor pe care le oferim, ceea ce ne-a făcut să căutăm mereu noi praguri şi standarde care să definească modul în care interacţionăm cu clienţii noştri, în care înţelegem nevoile lor şi le comunicăm soluţiile adecvate. Ca parte a viziunii noastre, ne îmbunătăţim permanent performanţele, iar acest lucru începe cu îmbunătăţirea comunicării şi relaţiei cu clienţii, cea mai importantă componentă a afacerii noastre.

Din 2008, am îmbinat interesul nostru în tehnologie cu încrederea noastră în oameni şi în ceea ce pot oferi ei. Echipa noastră a crescut nu doar prin selectarea unor oameni capabili din punct de vedere profesional, ci a unor persoane capabile să livreze serviciile noastre aşa cum ne dorim noi să le livrăm: adăugând valoare, oferind calitate, creând parteneriate cu clienţii pentru a ne respecta angajamentele.