Prezentarea companiei

Policolor este unul dintre cei mai importanti producatori de vopsele si lac din Europa. O companie activa pe diverse piete, inclusiv cele de larg consum, in domeniul producerii de vopsele auto si industriale, Policolor si-a castigat locul de lider regional in Europa de Sud-Est.
policolor_logo

Provocarea

Căderile frecvente ale platformelor IT utilizate de angajații companiei aveau un impact negativ asupra activitatii Policolor, crescand semnficativ costurile legate de aprovizionare si minimizand intreaga productivitate operationala. Aceasta provocare a fost amplificata si de distributia geografica a utilizatorilor, datorita activitatatilor regionale ale companiei.

Conducerea Policolor dorea implementarea unui sistem de virtualizare care sa gestioneze aparatele individuale ale utilizatorilor sistemele de operare, aplicatiile si datele intr-un mod centralizat. Acest sistem urmarea sa ofere o solutie flexibila si de incredere care ar fi scazut costurile si timpul folosit pentru asistenta tehnica. Cu o astfel de abordare ar fi fost asigurate atat alocarea dinamica a resurselor pentru utilizator cat si disponibilitatea crescuta.

Un alt motiv pentru a sprijini o astfel de initiativa a fost sistemul de operare simplificat.

Acest tip de abordare a fost de asemenea corelat cu strategia companiei Policolor de a sprijini dezvoltarea sustenabila din punct de vedere energetic si cu viziunea sa cuprinzatoare de a implementa initiative “verzi”, avand in vedere scaderea semnificativa, per total, a consumului de energie electrica.

Scopul Policolor a fost de asemenea de a defini roluri in cadrul organizatiei pentru a putea controla si gestiona mai bine accesul angajatilor la resurse.

Conducerea Policolor a incredintat Temperfield implementarea unei solutii virtuale care sa acopere toate aceste cerinte si nevoi.

Solutia implementata

Temperfield a efectuat o evaluare completa a situatiei si a propus arhitectura, implementarea si partea de planificare adecvate. Am folosit o abordare piramidala, de jos in sus, prin care am instalat si am configurat, in prima faza, componentele hardware (lamele, componente de retea si stocare), am adaugat o componenta de virtualizare si de management, impreuna cu o structura adecvata de servicii de infrastructura IT (AD, DHCP, DNS), finalizand cu elementele de virtualizare pentru desktop.

Pentru departamentul de conducere a companiei, ne-am concentrat pe capacitatea de gestiune si control, iar pentru restul departamentelor, pe accesul la sisteme, concomitent cu o monitorizare corecta. Temperfield a fost, de asemenea, atent la o serie de aspecte de securitate legate de infrastructura VDI, pentru a permite performante maxime intr-un mediu securizat.

Am folosit VMware View Premiere, IBM blades, Fibre Channel, la care am adaugat sisteme de stocare IBM DS5000 and IBM Storwize V7000 storage.

Am lucrat cu clientul nostru pentru a oferi nu doar o solutie punctuala la problema respectiva, ci o structura optimizata pentru intreaga infrastructura IT din organizatie.

Temperfield a excelat si a mers dincolo de profesionalism in modul in care s-a ocupat de diferitele provocari pe care le-a intampinat si apar in configurarea unei solutii viabile si functionale de virtualizare pentru organizatia noastra. Am fost placut surprinsi sa vedem cat de bine a functionat aceasta solutie cu toate sistemele noastre si cu diversele componente. Evaluarile concludente si in amanunt, ne-au convins de valoarea parteneriatului pe care l-am realizat cu Temperfield.
Am continuat sa beneficiem de serviciile Temperfield intr-o serie de alte segmente ale afacerii noastre, segmente care interactioneaza cu elemente IT.”
Bogdan Ivan, IT Manager, Policolor